12
feb.
08

John Lennon – Vocea Schimbarii

Ce ar fi însemnat muzica fără John Lennon? Sau cum ar fi arătat industria muzicală actuală dacă John Lennon nu ar fi fost asasinat? Nu ştim ce ar fi fost, dacă ar fi fost, însa putem arunca o privire în trecut pentru a ne reaminti de unul dintre cei mai mari muzicieni moderni.

Cine a fost John Lennon?

John Lennon s-a născut în Liverpool, Anglia, în toamna anului 1940, exact în perioada în care naziştii bombardau acea parte a ţării. Viaţa lui a cunoscut o nouă etapă atunci când a descoperit genul muzical numit skiffle, un fel de rock’and’roll, pentru care a dezvoltat de altfel o puternică pasiune. Mai târziu Lennon a pus bazele unei formaţii pe care a numit-o Quarry Men, impulsionat de muzica idolilor săi Buddy Holly, Chuck Berry, Elvis Presley şi Little Richard.
În perioada în care cânta cu formaţia l-a întalnit pe Paul McCartney. Cei doi s-au împrietenit imediat, compunând multe piese împreuna. Au activat sub mai multe nume de scenă, până când i-au cunoscut pe George Harrison şi Pete Best, moment în care trupa a ales să se numeasca The Beatles. Mai târziu, bateristul Pete Best a fost înlocuit de Ringo Starr.

Lennon si Yoko:

În jurul anului 1966, Lennon a cunoscut-o pe Yoko Ono. Au fost imediat atraşi unul de celălalt şi astfel s-au casatorit in 1969.

În anul 1970, Paul McCartney a părăsit trupa, provocând disensiuni între el şi John. Acest moment a prevestit cariera solo a lui Lennon. Un an mai târziu, acesta a lansat ultrapopularul album Imagine. Ca reprezentanţi ai generaţiei hippie, atât el cât şi Yoko susţineau campanii pentru pacea mondiala.

Ucis de un fan(atic):

In 1980 Lennon avea să scoată ultimul său album, „Double Fantasy”. La data de 8 decembrie 1980 a fost acostat de un tânăr în afara apartamentului său, care i-a cerut să semneze o copie a albumului. Lennon a refuzat şi şi-a continuat drumul. Când s-a întors acasă, fanul său, Mark Chapman, l-a împuşcat mortal. Ştirea morţii sale va rămâne mereu în memoria fanilor The Beatles şi ai lui John Lennon drept unul din cele mai triste evenimente.

Cu siguranţă că talentul creator al lui Lennon nu s-ar fi oprit acolo… Din nefericire însa, lucrurile nu se întampla întotdeauna aşa cum ne-am dori, iar pacea mondiala pentru care artistul a militat de-a lungul timpului pare sa se fi intors împotriva sa.

Versurile nemuritoare ale muzicianului vor fi fără doar şi poate apreciate de multe generaţii de acum înainte, pentru că Lennon este creatorul unui gen muzical unic, o voce a schimbarii şi a independenţei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


Calendar

februarie 2008
L M M J V S D
    mart. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Susţin


Reciclam.ro
Raspunsul tau ajuta
Reprezint Moldova in recensamantul Bloggerilor

Aukro.ro
Wikipedia Affiliate Button


Statistică

  • 94,043 hits

Vizitatori, de unde?

ZePozitie

Copyright

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: